• تاریخ انتشار : 1399/03/31 - 15:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2107
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نشست رئیس دانشگاه با مسئولان حوزه بهداشت

دکتر کریمی: حوزه بهداشت در خط مقدم و علمدار مقابله با کرونا است

در نشست رئیس دانشگاه با معاون بهداشت، روسای شبکه‌های بهداشتی و مدیران حوزه بهداشت مهم‌ترین مسائل کووید 19 در حوزه بهداشت موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که 31 خرداد 99 در سالن شورای دانشگاه برگزار شد، دکتر کریمی رئیس دانشگاه، هدف از تشکیل این جلسه را قدردانی قلبی خود از همکاران حوزه بهداشت دانست و گفت: البته در این مدت از سه شبکه دانشگاه بازدید داشتم و قصدم از تشکیل این جلسه قدردانی ویژه از همکاران و شنیدن  مسائل و کاستی‌های حوزه بهداشت است.
وی بابیان اینکه حوزه بهداشت در خط مقدم و علمدار مقابله با کرونا بود گفت: کشورمان شرایط خاص خود را دارد و براساس آن تصمیم‌گیری می‌شود. دانشگاه ما نیز  قسمتی از تهران است و باید براساس شرایط خود برنامه‌ریزی کند. درحال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که هنوز خستگی 3-4 ماهه  از تن همکاران بیرون نیامده باید برای مراحل بعدی آماده شویم.

کرونا بیدارباشی برای توجه به بیماری‌های واگیر

دکتر کریمی بابیان اینکه بیشترین آثار مثبت کرونا در حوزه بهداشت بود افزود: کرونا بیدارباشی برای حوزه بهداشت و بیماری‌های واگیر بود که به اولویت ثانویه تبدیل نشوند.

حمایت دانشگاه از حوزه بهداشت

رئیس دانشگاه با قدردانی از تلاش‌های دکتر دلاوری، بر حمایت دانشگاه از حوزه بهداشت تأکید کرد گفت: باتوجه به اعتقادی که به تسلط و سابقه دکتر دلاوری در حوزه بهداشت دارم و تعامل، خلق خوب، ظرفیت بالا و اخلاق حرفه‌ای که ایشان دارند دست حوزه بهداشت در تصمیم‌گیری‌ها باز است.

تأکید بر پیگیری نیازهای حوزه بهداشت

دکتر کریمی خواستار پیگیری درخواست‌های حوزه بهداشت شد و گفت: شوک  کرونا باعث شد نقاط قوت و ضعف حوزه سلامت به وزارت بهداشت، دانشگاه و مردم نشان داده شود و اکنون فرصت گل زنی تیم بهداشت است که درخواست‌های این حوزه را که قبلاً نیاز به اثبات دلیل و برهان داشت را مطرح کنند. درحال حاضر این فرصت وجود دارد و این بستگی به ظرفیت شما  دارد که درخواست‌های خود را چگونه پیگیری کنید.

الگوی مدیریتی که نمی‌گوید برو، بلکه می‌گوید بیا

رئیس دانشگاه با اشاره به  جمله‌ای از  شهید سردار  قاسم سلیمانی مبنی براینکه «فرماندهان ما در جبهه نمی‌گفتند برو، بلکه می‌گفتند بیا» افزود: این یعنی خودشان جلو حرکت می‌کردند و از سایرین می‌خواستند که به دنبالشان بیایند. واقعیت این است که نمی‌توان در پشت‌صحنه ماند و از دیگران خواست به جلو حرکت کنند.

متخصصان حوزه بهداشت انسان‌های شریف و مردمی
دکتر کریمی همکاران حوزه بهداشت را مردمی توصیف کرد و گفت: همین خلق‌وخوی مردمی و تعامل بیشتر با مردم باعث اثرات مثبت در این حوزه شده و  به همین دلیل افراد خاصی جذب  این حوزه می‌شوند. زمانی که به دانشگاه تهران آمدم 10-12 سال بیشتر از تولد دانشکده بهداشت نگذشته بود ازاین‌رو با قدیمی‌های این حوزه که  انسان‌های شریف، وقت گذار و دوست داشتی هستند آشنایم و یکی از عوامل خوش‌نامی دانشگاه نیز مربوط به عملکرد این گروه است.
روحیه همکاری دانشگاه مرهون شخصیت‌های برجسته آن
دکتر کریمی موفقیت دانشگاه را مرهون روحیه همکاری در آن دانست و گفت: روحیه همکاری در  دانشگاه علوم پزشکی تهران به دلیل قدمت و حضور شخصیت‌های تاریخی که از ابتدا در آن بودند شکل‌گرفته و در این بحران به کمک دانشگاه آمد.

حمایت دانشگاه در تأمین نیازهای حوزه بهداشت

رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود بر پیگیری کاستی‌های حوزه بهداشت تأکید کرد و گفت: دانشگاه به رفع مسائلی که امروز مطرح شد ازجمله بازسازی ساختمان مرکز جامع سلامت فرمانفرماییان، تجهیز آزمایشگاه‌ها، خانه‌های بهداشت، مراکز جامع سلامت و... ازنظر نیروی انسانی و نوع برنامه‌ریزی کمک می‌کند.

پیشگامی دانشگاه در مرحله اول و دوم غربالگری
سپس دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به پیشگامی دانشگاه در مراحل غربالگری یک و دو گفت: فرودگاه امام خمینی، آسایشگاه کهریزک، زندان‌ها و معتادان متجاهر در کنار مناطق جنوب شهر تهران، ری و اسلامشهر تحت پوشش قرار گرفتند. همچنین در این مدت بیش از 40 هزار گواهی سلامت صادر شد.
دکتر دلاوری بابیان اینکه کرونا در کنار مضرات بسیار موهبت‌هایی هم  داشت افزود: کرونا نشان داد باید بستری‌های علمی ارتقا سلامت جامعه تحت پوشش خود را در حوزه بهداشت ارتقا دهیم.

تأکید بر جلب مشارکت‌های مردمی در کنترل کرونا

سپس دکتر فاطمه تاجیک مدیر شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، با اشاره به افزایش مبتلایان کووید 19 گفت: برای کنترل شیوع کرونا می‌توان از جلب مشارکت‌های مردمی استفاده کنیم و کمپین ماسک زدن را راه بیندازیم.

مهم‌ترین مسئله اصرار مردم به نمونه‌گیری است

دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب به ویژگی‌های این منطقه اشاره کرد و گفت: در فاز اول نمونه‌گیری محدود به افرادی بود که در بیمارستان‌ها بستری بودند و اکنون نمونه‌گیری در سطح سرپایی انجام می‌شود. مهم‌ترین مسئله اصرار مردم به نمونه‌گیری است که باید به‌نوعی پاسخگوی آن باشیم.

موفقیت دانشگاه در کنترل کرونا آسایشگاه کهریزک

دکتر علیرضا صدرایی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری به تشریح حیطه فعالیت این مرکز پرداخت و گفت: آسایشگاه کهریزک با حدود هزار و 400 مددجو تحت پوشش این شبکه قرار گرفت و اقدامات متعدد و مؤثری برای کنترل کرونا در آن صورت گرفت.

تأکید بر تقویت پوشش جمعیتی

دکتر فرید ابوالحسنی عضو هیات علمی و معاون اسبق بهداشت دانشگاه، که به‌صورت داوطلبانه وارد عرصه کرونا شد، با اشاره به تأثیر قابلیت‌های نظام سلامت در شرایط بحران گفت: عملکرد نظام سلامت در بحران براساس قابلیت‌های آن است. یکی از قابلیت‌های حوزه بهداشت پوشش جمعیتی است که باید تقویت شود.

لزوم توجه به‌نظام مراقبت بیماری‌های واگیر

دکتر علی نیک‌فرجام مدیر گروه بیماری واگیر معاونت بهداشت، بر تقویت نظام مراقبت تأکید کرد و گفت: آنچه باعث موفقیت نظام مراقبت بیماری‌های واگیر می‌شود فقط دستورالعمل نیست بلکه نیرو انسانی آموزش‌دیده‌ای است که باید در این زمینه فعالیت کنند.

بازرسی‌های شبانه‌روزی از امکان مختلف

مهندس علی کریمی، مدیر گروه بهداشت محیط حرفه‌ای، با اشاره به شمار بازرسی‌های انجام‌شده از امکان مختلف گفت: در 4 ماه 100 درصد بازرسی‌های به‌صورت شبانه‌روزی انجام‌شده است. فرودگاه امام خمینی، بهشت‌زهرا، دارالسلام اسلامشهر، ترمینال و راه‌آهن و آسایشگاه کهریزک و... ازجمله امکانی هستند که از سوی کارشناسان بهداشت محیط مورد بازرسی و گندزایی قرار می‌گیرند.

تجربه پایگاه سلامت دانشگاه الگوی سیاست‌گذاری ملی
دکتر عباس وثوق دبیر کارگروه شورای سیاست‌گذاری سلامت وزارت بهداشت، تجربه پایگاه سلامت دانشگاه را الگوی سیاست‌گذاری ملی دانست و گفت: زمانی که قرار شد پوشش همگانی در حوزه سلامت ارتقا یابد تنها سیاستی که از عمر آن گذشته و اشکالات آن درآمده بود پایگاه سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران بود که به‌عنوان الگوی سیاست‌گذاری ملی مطرح شد.

مدیریت موفق نمونه‌گیری و تهیه اقلام حفاظتی

دکتر محمدرضا قیوم زاده معاون اجرایی معاونت بهداشت نیز، به اقداماتی که تاکنون صورت گرفته اشاره کرد و گفت: نمونه‌گیری و تهیه اقلام حفاظتی ازجمله مواردی بود که به‌خوبی مدیریت شد.

کار تیمی و نقش آن در موفقیت حوزه بهداشت

دکتر سعید تأملی معاون فنی معاونت بهداشت نیز موفقیت حوزه بهداشت را نتیجه کار تیمی دانست و گفت: کار ما مانند پاسور تیم والیبال است. توپ را از وزارتخانه و دانشگاه دریافت می‌کردیم و  به همکاران دیگر می‌رساندیم که  کار را تمام کنند. در غربالگری مرحله دوم نیز از میانگین کشوری بالاتر هستیم.

  • گروه خبری : گروه خبری RSS,اخبار ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 158226
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *